U bevindt zich hier

Werkwijze

Indien je graag aanmelding doet, maak je bij voorkeur een afspraak via deze link voor een kennismakingsgesprek. Je kan ook een mailtje sturen. Tijdens de sessies worden geen telefoons aangenomen zodat ik met mijn volledige aandacht bij jou aanwezig kan zijn. De aanmelding kan op eigen initiatief of op doorverwijzing van een huisarts, CLB of andere zorgverlener gebeuren. 

Als eerste stap hebben we een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek neem ik de tijd om jullie te leren kennen en samen jullie hulpvraag te bekijken. Dit gesprek duurt ongeveer 60 minuten. Ik geef jullie eveneens een woordje uitleg over mezelf en hoe ik aan de slag kan gaan met jullie. Na dit kennismakingsgesprek beslissen jullie zelf of we samen verder gaan.

Na het kennismakingsgesprek volgt een verkennende fase waarin we samen op onderzoek uitgaan. Tijdens deze fase worden meestal zowel de ouders als het kind/de jongere voor een aantal aparte sessies uitgenodigd. 

Na deze verkennende fase volgt een adviesgesprek waarbij we de eerste bevindingen bekijken en een therapieplan afspreken. Hierbij bepalen we waaraan we zullen werken alsook de wijze waarop we dit zullen doen: via individuele sessies, ouderbegeleiding, gezamenlijke sessies enz. Het adviesgesprek geeft het startschot voor de therapeutische fase.

Soms is een kort therapeutisch traject voldoende om zicht te krijgen op de reden van aanwezigheid van de klachten en om bepaalde vaardigheden extra onder de knie te krijgen. Soms is een langer traject nodig omdat de klachten zich al een tijdje geworteld hebben in jullie leven en we ze stap voor stap dienen aan te pakken.