U bevindt zich hier

Over mezelf

Hallo!

Ik ben Stefanie, klinisch psycholoog, cliëntgericht - en cognitief gedragstherapeute maar bovenal een trotse mama die van gezellig samenzijn maar ook stille traagheid en kleine gelukjes houdt. Zo kan ik intens genieten van een uitstap met vriendinnen of familie maar evengoed van een goed boek, een namiddag in de tuin of het bos, een moment voor mezelf. Als sociale introvert laden mijn batterijen hier helemaal van op.

Een hele poos geleden vond ik de liefde in de Vlaamse Ardennen en besloot ik naar deze mooie plek in Maarkedal te verhuizen. In dit nest vestigde ik mijn praktijk 'de voelspriet' waar ik kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders begeleid. Ik heet je van harte welkom!

 

Studies en werkervaring

Na het beeïndigen van mijn masterstudie psychologie in 2013 aan de Ugent volgde ik een basisopleiding in de experiëntiële- en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie. Gebeten door het vak  volgde ik meteen daarna een vierjarig postgraduaat aan de Universiteit van Antwerpen. Sindsdien mag ik mezelf 'integratief' psychotherapeute noemen in de cliëntgerichte en cognitieve gedragstherapie. 

Ik starte mijn carrière als zorgcoördinator in het middelbaar onderwijs. Ik wou al snel nog meer therapeutisch aan de slag gaan en werkte een periode in verschillende Centra voor Ambulante Revalidatie (CAR). Hier begeleide ik vooral kinderen met ASS, ADHD, ontwikkelings- en leerproblemen. Later werkte ik ook in een aantal Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) binnen de kinder- en jongerenteams. Tijdens mijn tijd in de CGG ging ik ook aan de slag als crisismedewerker bij RADAR en als eerstelijnspsycholoog bij RTJ De Tafels (1-gezin-1-plan).

Vanaf 2023 besloot ik me volledig te richten op mijn eigen praktijk 'De Voelspriet'.

Om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen en me te specialiseren in bepaalde technieken of klachten, volg ik regelmatig vormingen en bijscholingen. Wanneer ik bepaalde methodieken aangewezen vind bij de therapie, zal ik je dit steeds laten weten tijdens ons traject.